2018-tól a minimálbér összege bruttó 138.000 Ft lesz, míg a garantált bérminimum bruttó 180.500 Ft.

2018-tól a minimálbér összege bruttó 138.000 Ft lesz, míg a garantált bérminimum bruttó 180.500 Ft.

 

Minden gazdálkodó számára fontos tervezési pont a jövő évre vonatozó költségek alakulása, amelyek között az élő munka a költsége 2018 évre ismét jelentősen változik és átstruktúrálódik.

 

2018-tól a minimálbér összege bruttó 138.000 Ft lesz, míg a garantált bérminimum bruttó 180.500 Ft.

A garantált bérminimum nettó 120.033 forintra emelkedik. (Hetibér alkalmazása esetén bruttó 41.500 forint, napibér alkalmazása esetén 8.300 forint, órabér alkalmazása esetén 1.038 forint.) A vállalkozások jelentős részénél ezzel garantált bérminimummal kell számolni, mert ez jár ad dolgozónak, ha olyan munkakörben dolgozik, amelyhez legalább középfokú, szakirányú végzettség szükséges, és azzal rendelkezik is.

 

2018. január 1-jétől a szociális hozzájárulási adó mértéke 19,5% lesz, egységesen az egészségügyi hozzájárulás általános mértékével (eho) és a kifizetői egyszerűsített közteherviselési járulékkal (ekho).

Az egyes meghatározott juttatások közterhe így 40,71%-ra csökken (43,66%-ról).

 


Vissza az adósok(k) -hoz!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

BNI tagságom egyik nagy előnyének tartom, hogy megismertem dr. Sallai Csillát és a Stallum Kft-t, akikkel stratégiai partnerséget kötöttünk.  Csilla  cége nem egy átlagos könyvelő iroda, ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...