Miért van szükség tanácsadókra?

Ma hallottam egy előadást, ami elgondolkodtatott: Miért is van szükség a tanácsadókra?

Arra jutottam, hogy minden vállalkozónak szüksége lenne arra, hogy külső szemmel is figyeljék az ö tevékenységét - legyen ez a tanácsadó adózás terültéről, számviteli területről; coach vagy bármilyen más terület. 

Az előadó által elmondott példa is igen szemléletes. Valakinek volt egy aranyhala, amelyet egy kis gömb alakú akváriumban tartott. Amikor az akvárium már behomályosodott – gondolta - kicseréli a vizet benne. A fürdőkádat megeresztette vízzel, s a kis aranyhalat erre a rövid időre áttelepítette oda. Emberünk azt látta, hogy a halacska csak ugyanabban a körben úszik körbe-körbe, mint amikor az akváriumában volt, s nem élt a kád kínálta nagy lubickolási lehetőséggel.

Így vagyunk mi vállalkozók is. Körülöttünk nagyon sok lehetőség van, de hajlamosak vagyunk csak a saját szűk körünkben mozogni. 

Azzal, hogy nem néznek körül, nem érdeklődünk a saját köreinken kívül, nagyon sok információtól és lehetőségtől vágják el magukat. Ha a vállalkozási tevékenységet valaki kívülről látja, az tud igazán rámutatni azokra a pontokra, amelyekkel még hatékonyabban, még eredményesebben lehetne működni. 

A tudományos kutatások is ezt támasztják alá, mert a tréningek, tanácsadások akár 20-50 %-kal is növelhetik egy-egy szervezet, vállalkozás hatékonyságát. 

Látni kell, hogy a termelés mellett a termelő képességet is fejleszteni kell. Nem elég, ha egy vállalkozás csak a bevételre koncentrál, ugyan ennyi energiát kell fordítania a szervezetre is. 

Ezt az előadást még sokáig hallgattam volna, de bízom benne, hogy pár gondolat leírása is elindít további gondolatokat.



Vissza a bloghoz!

Stallum a Facebook-on

Kereső

Legfrissebb cikkek

Nézd meg, kivel üzletelsz!

Nem volt nehéz előre megjósolni, hogy a NAV egyre szélesebb körben ellenőrzi a vállalkozásoknál a kimenő és befogadott számlák összhangját. Legjellemzőbb esete, hogy olyan számla kerül ...

Bővebben ...

Születőben a minőségi könyvelői munka garanciarendszere

A magas színvonalú számviteli munka mellett elkötelezett könyvelők és a rossz könyvelők miatt pórul járt vállalkozások számára jó hírt jelenthet az a törvénymódosítás, amely alapot teremt a ...

Bővebben ...

Címkék