Nem a ruha teszi az embert

Azonban gyakran tapasztaljuk, hogy már a külső is sokat elárul egy adott vállalkozóról vagy cégről.

Így van ez a könyvelőknél is, sőt, nála még talán fontosabb a kérdés, hiszen a könyvelő sok esetben nem csak a saját cégét képviseli, hanem még a megbízóit is. S ezekben az esetekben bizony az első benyomásba beletartozik a külső megjelenés is.


Éppen ezért örültem a lehetőségnek, hogy megírhattam gondolataimat erről a kérdésről.


Nem csak könyvelőknek ajánlom az 5percAdó portálon lévő írást:


Könyvelői Öltözködési Etikett
Avagy egy könyvelőiroda-vezető 10+1 "parancsolata"


Amikor a felkérést kaptam, hogy írjam meg a véleményem a könyvelők öltözködésével kapcsolatosan, éppen fél tucat kollégával voltam együtt. Feldobtam nekik a kérdést, hogy mi jut nekik elsőre eszükbe. Záporoztak a válaszok: „Elképesztő, hogyan jelennek meg könyvelők a szakmai konferenciákon!” „Hogyan várja el a könyvelő, hogy egyenrangú partnerként kezeljék ügyfelei, ha a kínai piac illatfelhője lengi körül!” stb.


Hirtelen nekem is az eszembe jutott egy eset: könyvvizsgálóként mentünk ki egy Rt. vezérigazgatójával és az új könyvelőiroda vezetőjével a régi „könyvelőirodába” az anyagok átvételére, amikor egy mackónadrágos „kolléga” fogadott bennünket. Lábujja kikandikált a mamuszból, s a szájából úgy lógott ki a cigaretta, mint egy megaggott tengerésznek – s a többit talán nem is ecsetelném, mert a külső híven tükrözte a könyvelőváltás valós okát is.


Még azt is előrebocsátom, hogy nem vagyok divatguru, nem vagyok márkamániás, de …


http://5percado.hu/konyveloi-oltozkodesi-etikett/
 



Vissza a bloghoz!

Stallum a Facebook-on

Kereső

Legfrissebb cikkek

Nézd meg, kivel üzletelsz!

Nem volt nehéz előre megjósolni, hogy a NAV egyre szélesebb körben ellenőrzi a vállalkozásoknál a kimenő és befogadott számlák összhangját. Legjellemzőbb esete, hogy olyan számla kerül ...

Bővebben ...

Születőben a minőségi könyvelői munka garanciarendszere

A magas színvonalú számviteli munka mellett elkötelezett könyvelők és a rossz könyvelők miatt pórul járt vállalkozások számára jó hírt jelenthet az a törvénymódosítás, amely alapot teremt a ...

Bővebben ...

Címkék