Szakmai kérdés-válasz szakmai szemmel

A kérdésekre adott válaszok „minőségében”, „használhatóságában” igen jelentős különbségek vannak.
Egy része csak kerülgeti a témát, mint macska a forró kását. Ezek igazán nem mondanak el többet, mint amit az ember úgy is gondol az adott témáról. Így pontosan azokra a kérdésekre nem adnak bizonyosságot, amelyekre éppen mi is kíváncsiak lennénk.
Személy szerint hatalmas értéknek tartom a másik oldalt, amikor a válaszadó logikusan, érthető nyelvezettel összefoglalja egy adott kérdés adózási és számviteli oldalait. Jelzi, hogy hol vannak bizonytalanságok, milyen adminisztrációs és egyéb feltételekre kell figyelni ahhoz, hogy a minimális adókockázattal oldjuk meg a feladatot, sőt kitér gyakorlati kérdésekre is.

Ha az ember már jó időt eltöltött a szakmában, illetve előszeretettel részt is vesz benne, akkor nagyon sok kollégát – válaszadót – személyesen is ismer. Akivel a sors még személyesen nem hozta össze, azokat viszont az írásaikból, publikációikból lehet megismerni.
Óhatatlanul kialakulnak etalonok. Az ő írásaikat, válaszaikat az ember feltétel nélkül elolvassa és elfogadja, örül annak, ha megismerheti az ő véleményüket, tanulhat a kérdés megközelítéséből.

Most szeretném felhívni a figyelmet egy - számomra etalon – „kérdés-válasz”-ra, amely témájánál fogva is aktuális. Dúl a nyár, és a védőital biztosítása, illetve a juttatás adózása szinte minden könyveléssel foglalkozó kollégánál felmerül. A téma aktualitásán túl - példaértékű, ahogyan a válaszadó – Siklós Márta – körbejárja a témát.

Védőitalt ad dolgozóinak? Ezt kell tudni az adózásról
Forrás: adozona.hu - 2014.08.03.

http://adozona.hu/altalanos/Vedoitalt_ad_dolgozoinak_Ezt_kell_tudni_az__STTUHG#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_weekly

Sok-sok ilyen, a mindennapi munkát segítő választ és cikket szeretnék olvasni!



Vissza a bloghoz!

Stallum a Facebook-on

Kereső

Legfrissebb cikkek

Nézd meg, kivel üzletelsz!

Nem volt nehéz előre megjósolni, hogy a NAV egyre szélesebb körben ellenőrzi a vállalkozásoknál a kimenő és befogadott számlák összhangját. Legjellemzőbb esete, hogy olyan számla kerül ...

Bővebben ...

Születőben a minőségi könyvelői munka garanciarendszere

A magas színvonalú számviteli munka mellett elkötelezett könyvelők és a rossz könyvelők miatt pórul járt vállalkozások számára jó hírt jelenthet az a törvénymódosítás, amely alapot teremt a ...

Bővebben ...

Címkék