Blog

Nézd meg, kivel üzletelsz!

Nem volt nehéz előre megjósolni, hogy a NAV egyre szélesebb körben ellenőrzi a vállalkozásoknál a kimenő és befogadott számlák összhangját. Legjellemzőbb esete, hogy olyan számla kerül befogadásra, amely nem volt kimenő számlaként lejelentve. Az ellenőrzési kör kiegészült azokkal a cégekkel is, amelyek kényszertörlés alatt álló vállalkozásoktól fogadnak be számlákat!

2019. február 14.Születőben a minőségi könyvelői munka garanciarendszere

A magas színvonalú számviteli munka mellett elkötelezett könyvelők és a rossz könyvelők miatt pórul járt vállalkozások számára jó hírt jelenthet az a törvénymódosítás, amely alapot teremt a könyvviteli szolgáltatást nyújtó személyek és vállalkozások szakmai minősítésére.

2019. január 04.GDPR – könyvelői szemmel

Megint úgy jártunk, mint már annyiszor … bosszankodunk egy adott területen uralkodó anomáliák miatt, majd amikor megjön a szabályozás, akkor kapkodunk, hogy mit is kéne most tenni.

2018. március 20.Minden adóvizsgálatot előre meg kell tervezni!

Már előző blog-bejegyzésünk is arról szólt, hogy az adózás rendjében bekövetkezett, 2018. január 1-től életbe lépett változások következtében sokkal előrelátóbbnak kell minden adózónak lennie.

2018. január 28.Proaktív hozzáállás

Egyre többet lehet hallani arról, új korszak van kialakulóban a vállalkozás világában, amelyben a gazdálkodóknak az adózáshoz és számvitelhez való viszonyulása is meg fog változni. Pontosabban: meg kell, hogy változzon a hozzáállás ahhoz, hogy ne kelljen bírságokat fizetni vagy „eddig bevált eljárások” ne vonják az adóhatóság figyelmét a cégre.

2018. január 11.Kapcsolt felekkel bonyolított ügyletek

„Mi csak egy kicsi cég vagyunk, miért kell mégis a kapcsolt vállalkozásokkal bonyolított ügyletekkel kapcsolatosan a piaci árat bizonyítani?”

2017. október 10.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Stallum a Facebook-on

Kereső

Legfrissebb cikkek

Nézd meg, kivel üzletelsz!

Nem volt nehéz előre megjósolni, hogy a NAV egyre szélesebb körben ellenőrzi a vállalkozásoknál a kimenő és befogadott számlák összhangját. Legjellemzőbb esete, hogy olyan számla kerül ...

Bővebben ...

Születőben a minőségi könyvelői munka garanciarendszere

A magas színvonalú számviteli munka mellett elkötelezett könyvelők és a rossz könyvelők miatt pórul járt vállalkozások számára jó hírt jelenthet az a törvénymódosítás, amely alapot teremt a ...

Bővebben ...

Címkék