Cégünkről

   Cégünkről

 

A STALLUM márkanéven belül a dr. Sallai Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-ben könyvvizsgálói és tanácsadói, a Sallai Ügyviteli Kft keretében pedig könyvelési, bérszámfejtési és adótanácsadói megbízásokat teljesítünk. A cégcsoporton belüli szakmai munkamegosztás kialakítását a jogszabályi előírások betartása mellett az ügyfeleink igényeinek a minél hatékonyabb kiszolgálása motiválta.”

 

dr. Sallai Csilla – a cégcsoport jelentős többséget képviselő tagja, szakmai irányítója, kamarai tag könyvvizsgáló, adószakértő. A könyvelési, bérügyviteli és adózási területen Farkas Márta és Tóth Renáta szakmai vezetők partneri minőségben. A STALLUM cégcsoport munkatársai magasan képzett és széles gyakorlattal rendelkező szakemberek.

 

dr. Sallai Csilla - jelentős szakmaszervező tevékenységet is végez.

  • 2004-ben megalapította a Könyvelőiroda Vezetők Klubját (KVK), amely egy civil szakmai önszerveződésből indult, de a szervezetben – köszönhetően a Penta Unió Zrt. szervezeti és technikai hátterének - mára már megközelítőleg 500 könyvelőiroda dolgozik együtt a könyvelésre vonatkozó eljárások harmonizálása, az aktuális problémákra való megfelelő módszerkeresés terén. A KVK mozgatórugója az egymásnak adott önzetlen szakmai támogatás és a közös gondolkodás. 
  • A Magyar Könyvvizsgálói Kamara Könyvelő Tagozatának elnöke. A tagozat tagjai olyan könyvvizsgálók, akik könyvelési tevékenységet is folytatnak. A tagozat munkájának irányításán túl előadásokat tart aktuális számviteli, illetve munkamódszertani kérdésekben.
  • Tapasztalataival és munkájával nagymértékben hozzájárult a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által kialakított önkéntes könyvelői minőségbiztosítási rendszer koncepciójának kitalálásához és gyakorlati kialakításához. A rendszer lehetőséget biztosít a könyvviteli szolgáltatók számára saját irodájuk működési színvonalának objektív felmérésére. A sikeres minősítési eljárás után a könyvelők viselhetik a "Magyar Könyvvizsgálói Kamara által minősített könyvviteli szolgáltató" pozitív megkülönbözetető címet. 
  • Több szakmai oktatási intézménynél regisztrált oktató, ennek keretében a kötelező mérlegképes továbbképzésen, illetve számviteli és munkamódszertani kérdésekben tart előadásokat.
  • Tagja az Adózás/Számvitel - a szakma lapja szerkesztőségének és havi rendszerességgel publikál szakmai cikkeket.
  • Szakkönyvek szerzőjeként vagy társszerzőjeként gyakorlati segítséget nyújt a könyveléssel foglalkozó szakembereknek, vállalatvezetőknek.
  • A Penta Unio Oktatási Centrum által szervezett Év Könyvelője verseny fővédnöke.

A fentiekből is látszik, hogy a STALLUM széles és kiterjedt kapcsolatrendszerrel, illetve információforrással rendelkezik, amelyet az ügyfelek érdekében és a szakma színvonalának emelésében igyekszik kamatoztatni.

Az irodában a munkatársak specializálódtak. Az irodán belül évek óta jól működő munkamegosztás mellett a munkafolyamatba épített ellenőrzés biztosítja az ügyfelek hatékony és magas szintű kiszolgálását.

Szoros együttműködésben tevékenykedünk magasan képzett és nagy gyakorlattal rendelkező könyvvizsgálókkal, egyéb területeken működő szakemberekkel. Az elmúlt években számos stratégiai partnerséget építettünk ki olyan specialistákkal, akik szolgáltatásai ügyfeleink számára is előnyöket hordoznak.

Nagy hangsúlyt fektetünk az IT alapú megoldásokra, amelyet munkatársaink is igyekeznek a saját munkájukban és a partnerekkel kapcsolatos viszonylatokban preferálni.”

 

Célkitűzésünk

Biztosítjuk az átgondolt gazdasági döntésekhez szükséges adózási és számviteli alapot, figyelembe véve a jogszabályi környezet folyamatos változását és ügyfélkörünk igényeit. Meggyőződésünk, hogy egy vállalkozás stabil gazdasági helyzetéhez nélkülözhetetlen a tapasztalt, magasan képzett és széles látókörű tanácsadói munka, amely egymás megbecsülésén és a jó partneri viszonyon alapul.”

 

Ügyfélkör

Az ügyfélkör alapvetően két részből tevődik össze:

  • magyar magánszemélyek, illetve jogi személyek által alapított gazdasági társaságok, ahol a management igényli a jogkövető számviteli és adózási háttértámogatást.
  • Külföldi - elsősorban német nyelvterületről érkező - vállalkozások, ahol fontos szerepet kapnak az anyavállalatok részére adandó, közvetlenül a könyvelésből jövő output információk. Az iroda úgy a könyvelést, mint az adótanácsadást, könyvvizsgálatot német nyelven is végzi.

A STALLUM a közösségi médián, illetve a honlapján keresztül folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit és partnereit az aktuális törvényi előírásokról, az azokban bekövetkezett változásokról, illetve a cégvezetést segítő egyéb aktuális kérdésekről.

 

Garanciák

A STALLUM kiemelt fontosságúnak tekinti a korszerű és megbízható technikai hátteret, amelyet a kor követelményei és az igények szerint folyamatosan fejleszt. A használt – természetesen jogtiszta – szoftverek is biztosítják a magas szakmai színvonalat.

„A könyvelési szolgáltatáshoz az APOLLO komplex vállalatirányítási és ügyviteli rendszert használjuk, a bérszámfejtés a Wizuál Bér programmal történik. Ezen kívül több – elsősorban a hatékony munkavégzést segítő - szoftvert is segíti a munkánkat, az ügyfelekkel való aktív információcserét. A könyvvizsgálati munka során a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által is támogatott Metrum Referencia szoftvert használjuk, amely lehetővé teszi a könyvelési adatállománynak a komplex IT alapú ellenőrzését és elemzését.

Irodánk a megbízásokat mindig a jogszabályi keretek és a bizonylati fegyelem betartásával végzi, ügyfeleinket is határozottan ebbe az irányba tereljük. Ügyfeleinkkel együtt alakítjuk ki a törvényben előírt, illetve az általunk ajánlott szabályzatokat. A könyvelést és bérszámfejtést, illetve az ezekhez kapcsolódó feladatok megoldását a törvényi előírásokon kívül a belső standardok határozzák meg. Az ügyfelekkel történő kapcsolattartást az Általános Szerződési Feltételeken, illetve az ehhez kapcsolódó szerződés, és egy belső normarendszert tartalmazó szabályzat határozza meg.

Munkánkért felelősséget vállalunk, felelősség-biztosítással rendelkezünk.

 

Szakmai múlt

A cégcsoporton belül a SASE Kft egy, az elmúlt 300 év adózási, számviteli és vállalkozási életét átölelő gyűjteményt gondoz, amelynek vezetője Dr. Seifert Tibor történész.

Hisszük, hogy a múlt értékeinek tisztelete a stabil jelen és a konstruktív jövő alapja. A gyűjtemény egyes darabjait már több alkalommal mutattuk be kiállításon, illetve felhasználjuk azokat az oktatásban.”

 

 

 

Több mint egy éve ismerem dr Sallai Csillát, és sokszor lenyűgözött, hogy mennyire napra kész a változásokban, és milyen sok ötlete van arra, hogy legyen rendben egy cég könyvelése. Az, hogy 12 fővel dolgoznak, objektíven ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...