Jó ha tudod

Kamatkedvezmény

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

2019. február 27.Munkaidőkeret és túlmunka új szabályai

Kit érinthet a Munkatörvénykönyve túlmunkára vonatkozó új szabálya?

Az érintettség függ a munkáltatónál alkalmazott bérezési rendszertől, attól, hogy van-e kollektív szerződés az adott cégnél, illetve a munkáltató és munkavállaló megállapodásától. Annak valószínűsége, hogy a munkavállalót a legrosszabb szcenárió érinti, - a szakértők szerint – igen csekély. A változások – még a túlmunka miatti többletköltségek ellenére is - a vállalkozásoknak, a munkáltatóknak adnak némi biztonságot ezekben a szűkös munkaerőhiányos viszonyok között.

 

2019. január 23.A cégtábla kihelyezésének szabályai – miért kötelező minden cég részére?

Nem elég látni, látszani is kell! Ezt a KRESZ alapelvet célszerű a cégtáblákkal kapcsolatosan is átgondolni! Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket - lehet, hogy néhány csavar és pár perc munka megóvhatja a céged a bírságoktól vagy még súlyosabb következményektől!

2018. december 10.Kivárja a júliust a NAV

Kivárja a júliust a NAV

Ha egy vállalkozás számlázó programja július elsejétől még nem képes az új szabályok szerinti számlaadat-szolgáltatásra, a NAV szankciómentességet garantál, amennyiben ...

2018. július 04.Fogalomtár

Fogalomtár

Az új digitális kommunikációs eljárások megértéséhez és alkalmazásához számos új fogalmat kell elsajátítania minden vállalkozásnak és szolgáltatónak. Összegyűjtöttük azokat a fogalmakat, amelyeket a vonatkozó jogszabályok és iránymutatások használnak.

2018. február 26.Az egyes meghatározott juttatások téves elszámolása

Az egyes meghatározott juttatások téves elszámolása

A társas vállalkozások ellenőrzésekor a NAV gyakran találkozik azzal a problémával, hogy a vállalkozás a munkavállalóknak nyújtott szabadidős sporttevékenység-szolgáltatások díját tárgyévei költségként számolja el, megfeledkezve arról, hogy azok egyes meghatározott juttatásnak minősülnek.

2017. november 29.1 2 3 4 5 6

A társaság szakmai munkája mindig megbízható, pontos és ugyanakkor segítőkész, felelősséget és áldozatot vállaló! A munkatársak emberi  magatartása együttműködő, példamutató, bizalomra ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...