Jó ha tudod

Kamatkedvezmény

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

2019. február 27.Munkaidőkeret és túlmunka új szabályai

Kit érinthet a Munkatörvénykönyve túlmunkára vonatkozó új szabálya?

Az érintettség függ a munkáltatónál alkalmazott bérezési rendszertől, attól, hogy van-e kollektív szerződés az adott cégnél, illetve a munkáltató és munkavállaló megállapodásától. Annak valószínűsége, hogy a munkavállalót a legrosszabb szcenárió érinti, - a szakértők szerint – igen csekély. A változások – még a túlmunka miatti többletköltségek ellenére is - a vállalkozásoknak, a munkáltatóknak adnak némi biztonságot ezekben a szűkös munkaerőhiányos viszonyok között.

 

2019. január 23.A cégtábla kihelyezésének szabályai – miért kötelező minden cég részére?

Nem elég látni, látszani is kell! Ezt a KRESZ alapelvet célszerű a cégtáblákkal kapcsolatosan is átgondolni! Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket - lehet, hogy néhány csavar és pár perc munka megóvhatja a céged a bírságoktól vagy még súlyosabb következményektől!

2018. december 10.Kivárja a júliust a NAV

Kivárja a júliust a NAV

Ha egy vállalkozás számlázó programja július elsejétől még nem képes az új szabályok szerinti számlaadat-szolgáltatásra, a NAV szankciómentességet garantál, amennyiben ...

2018. július 04.Fogalomtár

Fogalomtár

Az új digitális kommunikációs eljárások megértéséhez és alkalmazásához számos új fogalmat kell elsajátítania minden vállalkozásnak és szolgáltatónak. Összegyűjtöttük azokat a fogalmakat, amelyeket a vonatkozó jogszabályok és iránymutatások használnak.

2018. február 26.Az egyes meghatározott juttatások téves elszámolása

Az egyes meghatározott juttatások téves elszámolása

A társas vállalkozások ellenőrzésekor a NAV gyakran találkozik azzal a problémával, hogy a vállalkozás a munkavállalóknak nyújtott szabadidős sporttevékenység-szolgáltatások díját tárgyévei költségként számolja el, megfeledkezve arról, hogy azok egyes meghatározott juttatásnak minősülnek.

2017. november 29.1 2 3 4 5 6

"Dr. Sallai Csillát több mint egy éve ismerem, és bátran mondhatom, hogy eddigi üzleti pályafutásom alatt, még nem találkoztam ennyire elkötelezett, szakértő könyvvizsgálóval.

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...