… Minden hatodik magyar lakosra jut egy vállalkozás … A vállalkozok 99,6%-a mikro-, kis- és középvállalkozás …

Lukács János (MKVK elnöke):
"Elsősorban adózási (adókedvezmények, állami támogatások) és gazdaságtörténeti okokra visszavezethetően hazánk a vállalkozások országa. Minden hatodik magyar lakosra jut egy vállalkozás, igaz ezek több mint a fele nem működik, nem folytat tevékenységet. A vállalkozok 99,6%-a mikro-, kis- és középvállalkozás. Kiemelkedő szerepet játszanak a helyi gazdasági élet működésében, a GDP 58,4%-át állítják elő, és a munkavállalók 74%-át foglalkoztatják. Méretükből adódóan korlátozottabbak a pénzügyi lehetőségeik (az összes banki hitel 54,4%-ával rendelkeznek), alkupozícióik, kevésbé összetett és exportorientált a tevékenységük, túlélési rátájuk jóval alacsonyabb (40%), mint a nagyvállalatoké. A kkv-k kategorizálás a hazai és a nemzetközi szabályozásban némileg eltérő. Magyarországon a 2004. évi XXXIV. törvény előírásai szerint a méret (az utolsó beszámoló közzétett, illetve becsült adatai) és a függetlenség mértéke a döntő. A 2013/34/EU irányelv előírásai ehhez képest lazábbak. A 200-as magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standard nem is kkv-król, hanem kisebb gazdálkodó egységekről beszél, melyeknek egészen mások a tipikus minőségi jellemzői.”
 


Vissza az adósok(k) -hoz!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

Én még nem tudtam olyan szakmai kérdéssel, problémával fordulni Sallai Csillához, amire ne tudott volna azonnal abszolút kielégítő választ adni, sőt az Ő válaszai általában nem egyszerűen válaszok, hanem komplett elemzések ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...