„a kormányzat már dolgozik azon, hogy be lehessen kötni a cégek számlázórendszereit is az adóhivatalhoz.”

A Napi Gazdaság Online interjút tett közzé Pankucsi Zoltánnal, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkárával.

 

„… a kormányzat a feketegazdaság visszaszorításáért újabb, talán az eddigieknél is nagyobb léptékű megoldásokon dolgozik. – Szakembereink egy ideje már elemzik, miképpen lehetne összekapcsolni a vállalkozások számlázási rendszereit az adóhivatallal. A módszer lehetővé tenné a csalások legtöbbjének felszámolását – nyomatékosította a helyettes államtitkár.

 

Komoly reményeket fűz a kormányzat a hatóság működésének átalakításához is.

 

… az adózás rendjét meghatározó mostani jogszabályt január elsején egy másik váltja fel, az új törvény pedig alapvető változásokat hoz majd. Az adóhivatal a jövőben például éles különbséget tehet a kötelezettségeknek mindenkor időben és rendben eleget tevő adófizetők és a notórius mulasztók, a csalók között. Előbbi csoport kellő tájékoztatásra, előzékeny segítségre és megfelelő együttműködésre számíthat a hivatal részéről, az utóbbi kategóriákhoz tartozók viszont a mostaninál is szigorúbb fellépéssel kalkulálhatnak – közölte a helyettes államtitkár. Az államnak ugyanis – folytatta – garantálnia kell, hogy a legális keretek közt működő vállalkozások ne szenvedjenek hátrányt akkor, ha betartják a szabályokat, megfizetik az adót.”

 

Forrás: http://napigazdasag.hu/cikk/51792/


Vissza az adósok(k) -hoz!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

„Már 20éve dolgozom együtt Dr Sallai Csillával, akitől sokat tanultam, segítőkészsége ebben a szakmában megfizethetetlen, amit most itt nyilvánosan is szeretnék megköszönni. Emberi hozzáállása, ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...