2018-tól a minimálbér összege bruttó 138.000 Ft lesz, míg a garantált bérminimum bruttó 180.500 Ft.

2018-tól a minimálbér összege bruttó 138.000 Ft lesz, míg a garantált bérminimum bruttó 180.500 Ft.

 

Minden gazdálkodó számára fontos tervezési pont a jövő évre vonatozó költségek alakulása, amelyek között az élő munka a költsége 2018 évre ismét jelentősen változik és átstruktúrálódik.

 

2018-tól a minimálbér összege bruttó 138.000 Ft lesz, míg a garantált bérminimum bruttó 180.500 Ft.

A garantált bérminimum nettó 120.033 forintra emelkedik. (Hetibér alkalmazása esetén bruttó 41.500 forint, napibér alkalmazása esetén 8.300 forint, órabér alkalmazása esetén 1.038 forint.) A vállalkozások jelentős részénél ezzel garantált bérminimummal kell számolni, mert ez jár ad dolgozónak, ha olyan munkakörben dolgozik, amelyhez legalább középfokú, szakirányú végzettség szükséges, és azzal rendelkezik is.

 

2018. január 1-jétől a szociális hozzájárulási adó mértéke 19,5% lesz, egységesen az egészségügyi hozzájárulás általános mértékével (eho) és a kifizetői egyszerűsített közteherviselési járulékkal (ekho).

Az egyes meghatározott juttatások közterhe így 40,71%-ra csökken (43,66%-ról).

 


Vissza az adósok(k) -hoz!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

„Címei szerint bejegyzett könyvvizsgáló és adószakértő. Amellett, hogy munkáját és társadalmi feladatait magas szinten űzi, szívesen gyűjti, és nagy becsben tartja a szakmával kapcsolatban ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...