A kisadózó vállalkozások tételes adója és a kisvállalati adó

VEZINFÓ-TUDÁSTÁR - online szakkönyv-sorozat

Dr. Sallai Csilla: KATA, KIVA 2013

A kisadózó vállalkozások tételes adója és a kisvállalati adó

Elektronikus szakkönyv

Kiadja: Vezinfó Kiadó és Tanácsadó Kft.

A Kormány ún. „munkahelyvédelmi akcióterv” keretében – több, remélhetőleg hathatós lépés mellet – bevezet két olyan adózási formát, amely igyekszik megoldani az eddigi, jövedelmet terhelő adókkal kapcsolatos hátrányokat, problémákat. Ezért fogadta el az Országgyűlés 2012. október 1-jén a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvényt (a továbbiakban: Törvény).

Jelen elektronikus kiadvány ahhoz igyekszik segítséget nyújtani úgy a megfontolt vállalkozóknak, mint a tanácsadóknak, könyvelőknek, hogy azok kellő magabiztossággal tudjanak dönteni a kisadók választásáról. Nincs két egyforma vállalkozás, s éppen ezért jó, hogy a kisadók választható adózást jelentenek. Lehet, hogy ami az egyik vállalkozásnak üdvözítő megoldás, az a más cég esetén felesleges terheket és nehézségeket ró a vezetésre vagy a könyvelőre. Vissza!

"Lassan közeledik az év vége, ilyenkor mindig számba vesszük az eredményeinket, készülünk az év végi ünnepekre és lelkesen tervezgetjük a jövő évet. A Magnolia Day Spa csapata nevében ezúton ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...