A kisadózó vállalkozások tételes adója és a kisvállalati adó

VEZINFÓ-TUDÁSTÁR - online szakkönyv-sorozat

Dr. Sallai Csilla: KATA, KIVA 2013

A kisadózó vállalkozások tételes adója és a kisvállalati adó

Elektronikus szakkönyv

Kiadja: Vezinfó Kiadó és Tanácsadó Kft.

A Kormány ún. „munkahelyvédelmi akcióterv” keretében – több, remélhetőleg hathatós lépés mellet – bevezet két olyan adózási formát, amely igyekszik megoldani az eddigi, jövedelmet terhelő adókkal kapcsolatos hátrányokat, problémákat. Ezért fogadta el az Országgyűlés 2012. október 1-jén a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvényt (a továbbiakban: Törvény).

Jelen elektronikus kiadvány ahhoz igyekszik segítséget nyújtani úgy a megfontolt vállalkozóknak, mint a tanácsadóknak, könyvelőknek, hogy azok kellő magabiztossággal tudjanak dönteni a kisadók választásáról. Nincs két egyforma vállalkozás, s éppen ezért jó, hogy a kisadók választható adózást jelentenek. Lehet, hogy ami az egyik vállalkozásnak üdvözítő megoldás, az a más cég esetén felesleges terheket és nehézségeket ró a vezetésre vagy a könyvelőre. Vissza!

"Dr. Sallai Csillát több mint egy éve ismerem, és bátran mondhatom, hogy eddigi üzleti pályafutásom alatt, még nem találkoztam ennyire elkötelezett, szakértő könyvvizsgálóval.

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...