Kötelező kamarai hozzájárulás - 2016

Kedves Partnereink!

 

Idén is felhívtuk Partnereink szíves figyelmüket – a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosításából adódó – kötelező kamarai regisztrációs díj megfizetésére. Az évi 5 ezer Ft hozzájárulási díj fizetésére minden gazdálkodó szervezetet kötelezett.

A 2016. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2016. március 31.

 

A díj befizetését Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamaránál regisztrált gazdálkodó szervezetek esetében az alábbi bankszámla számra kell teljesíteni:

  • 10102086-02614500-02003005 (Budapest Bank Zrt.)

Vidéki székhelyű vállalkozások a MKIK honlapján találhatják meg a számukra szükséges banki kapcsolatot: http://www.mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/a-teruleti-kam

arak-honlapja-cime-bankszamlaszama-es-telefonszama-2542

Az utalásnál a közlemény rovatban fel kell tüntetni:

  • „Kamarai hozzájárulás” és
  • adószám

A kamarai törvény rendelkezése szerint minden gazdálkodó szervezet, a megszűnése, vagy a kamarai nyilvántartásban szereplő adataiban történt változás esetén köteles öt munkanapon belül a nyilvántartást vezető területi gazdasági kamaránál a kamarai nyilvántartásból való törlését, illetve az adatmódosítást kezdeményezni.

A kamarai nyilvántartásból való törlésért, illetve a változás-bejelentés alapján történő adatmódosításért díjat nem kell fizetni.

A kamarai tagság továbbra is önkéntes, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá. Ennek ellenére a Kamara köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) ingyenesen nyújtani. A kis és középvállalkozások részére a kamara telefonos és személyes konzultációt az alábbi helyeken biztosít:

A kamarai hozzájárulási díj megfizetésének elmulasztása fizetése köztartozásnak minősül. Ez miatt a díjfizetés elmaradásának kellemetlen következményei lehetnek - pályázat, támogatás pozitív elbírálásának, illetve közbeszerzési eljáráson való indulásnak lehet akadálya a kamarai hozzájárulási díj időben történő meg nem fizetése.

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen további kérdés merülne fel, készséggel állunk rendelkezésre.

 

Budapest, 2016. március 11.

 

Tisztelettel:   

dr. Sallai Csilla     

Kamarai tag könyvvizsgáló    


Kapcsolódó dokumentumok:

Vissza a hírekhez!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

20 éve dolgozom Dr.Sallai Csillával és a cégével, az alábbi tapasztalataimról tudok röviden beszámolni, a Stallum Kft-t az alábbiakban tudnám röviden jellemezni.

Sallai Csilla varázslatos személyisége és ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...