Virágos munkahely

Nyomtatható verzió

 

Ez a cikk 2009. augusztusában frissült utoljára. Azóta történhettek olyan jogszabályváltozások, amelyeket a tartalom felhasználásánál figyelembe kell venni.

 

Kedves Partnereink!

Miért jó a növény az irodában?

  • A dísznövények a levegőben lévő méreganyagokat – mindenekelőtt a bútorokból párolgó formaldehidet – is lebontják.
  • A zöld felületek a kipárolgásuk révén növelik a levegő páratartalmát, ezáltal az iroda fűtési költsége is csökkenthető. (Míg az átlagos iroda levegőjének páratartama 25-30 %, addig az ideális érték 40 % lenne. Ha növényzettel sikerül elérni ezt az értéket, akár két fokkal is csökkenthetjük az iroda hőmérsékletét anélkül, hogy hűvösebbnek éreznénk a levegőt.)
  • A növények párologtatásának köszönhetően kevéssé szárad ki a dolgozók nyálkahártyája, s így csökken a meghűlés veszélye is.
  • A növényzet stresszoldó hatása miatt jobb irodai hangulat alakul ki.
  • Az esztétikai élményről sem szabad megfeledkezni.

Sorra jelennek meg cégek a piacon, akik nem csak irodai növényzet kialakítását, hanem folyamatos gondozását is vállalják. Ezek havi díj fejében garanciálisan karbantartják a növénydekorációt.

A növényeknek mindig összhangban kell lenniük a környezettel. Ennek kialakítása és karbantartása egy komplex folyamat, amely kiterjed a következőkre:
  • a helyes növények megválasztásához a helyszín felmérése, a fényviszonyok ellenőrzése, az iroda színvilágának, stílusának megfigyelése és a növények optimális helyének megválasztása;
  • a lehetséges megoldásokról célszerű tervet készíteni a személyes igények és a rendelkezésre álló anyagi eszközök figyelembevételével;
  • a növénydekoráció kialakítás után a folyamatos gondozásnak is nagyon fontos szerepe van.

Ez az a változás, változtatás, amely jóval kevesebbe kerül, mint amennyi a vele közvetlenül és közvetve elérhető haszon, eredmény.

Tehát – ha belevágunk – célszerű szakemberre bízni ezt a feladatot is. A témával kapcsolatosan az interneten lehet keresgélni. A fent vázolt program neve „City-Plant”, de több honlap is foglalkozik a kérdéssel.

Budapest, 2008. július 28.

Tisztelettel:



    dr. Sallai Csilla
    Kamarai tag könyvvizsgáló
  Nyomtatható verzió


 


Vissza a hírekhez!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

Sallai Csilla kivételes ember, akit a könyvelői szakmai is magas szinten elismer. Az általa alapított vállalkozás könyveléssel és könyvvizsgálattal foglalkozik. Amennyiben cégünknél bármilyen ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...