Könyvelők Lapja V. évfolyam 2. szám, 2013. február – dr. Sallai Csilla

Adminisztrációs terhek csökkenése könyvelői szemmel (1. rész)

Szinte minden jogszabályváltozásnál hallhatjuk, hogy a törvényalkotói szándék – többek között – a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése. Könyvelőként talán azért nem érezzük ennek az állandó adminisztrációsteher-csökkentésnek a következményeit, mert a törvényalkotó általában csak a vállalkozások adminisztrációs terheiben tud gondolkodni. A könyvelők feladatainak és terheinek mérlegelése viszont rendre kimarad a jogszabály alkotásból. Így általában a vállalkozásokhoz is az esetleges jobbító szándék, a kevesebb adminisztráció ígérete jut el. Ebből egyenesen következik is a gondolat, hogy ha adminisztrációsteher-csökkenés, akkor bizonyára kevesebbet kell a könyvelőnek is dolgoznia, tehát még akár a könyvelési díj is mérséklődhet.

Adminisztrációs terhek csökkenése könyvelői szemmel (1. rész)

  • KATA, KIVA
  • Pénzforgalmi áfa
  • A mikrogazdálkodói beszámoló
  • A távolléti díj új szabályai

 Vissza!

BNI tagságom egyik nagy előnyének tartom, hogy megismertem dr. Sallai Csillát és a Stallum Kft-t, akikkel stratégiai partnerséget kötöttünk.  Csilla  cége nem egy átlagos könyvelő iroda, ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...