A kereset nagysága nagyobb súllyal befolyásolja a nyugdíj összegét, mint a szolgálati idő

A kereset nagysága nagyobb súllyal befolyásolja a nyugdíj összegét, mint a szolgálati idő

„A kereset nagysága nagyobb súllyal befolyásolja a nyugdíj összegét, mint a szolgálati idő, azonban nem hagyhatók figyelmen kívül azok az időszakok, amikor alacsony volt a kereset. Kivéve a kivételeket.
A nyugellátás várható havi összege két tényezőtől függ: a szolgálati idő hosszától, (pontosabban az ehhez tartozó százalékértéktől) és a nyugdíj alapjául szolgáló havi átlagkeresettől.”

http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Amikor_ront_a_leendo_nyugdijon_az_alacsony__4FYPJY#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_weekly

„A nyugdíjrendszer bünteti azt, aki rosszabbul keres, hiába dolgozik tovább.  Az összefüggésre az Adózóna.hu hívta fel a figyelmet, és (sarkított) példákat is hozott arra, hogyan változhat a nyugdíj a szolgálati idő és a kereset függvényében.
A két példában ugyanannyi a kereset a nyugdíjig. Különbség abban van, hogy az egyik esetben hosszabb idő alatt alacsonyabb fizetéssel, a másikban kevesebb idő alatt magasabb fizetéssel érték el ezt. Előbbi esetben lehet kevesebb nyugdíjra számítani:
– 100 000 forintos átlagkereset 40 év szolgálati idővel 100 000x80% = 80 000 forintos nyugdíjat jelent. Míg 200 000 forintos átlagkereset 20 éves szolgálati idővel 200 000x53% = 106 000 forintosat.
– 20 év szolgálati idő és 90 000 forintos átlagkereset 90 000x53% = 47 700 forintos időskori ellátást jelenthet. 30 év szolgálati idő 60 000 forintos átlagkereset alapján viszont csak 60 000 x 68% = 40 800 forintos nyugellátást állapítanak meg.
Vagyis a rendszer, amely az említett két tényező figyelembe vételével szabja meg a majdani időskori ellátást, jobban figyelembe veszi a keresetet, mint a szolgálati időt – állapítják meg.”


http://www.vg.hu/penzugy/ongondoskodas/hiaba-dolgoznanak-tovabb-kisebb-fizetesert-buntethet-a-nyugdijrendszer-456631

 
 


Vissza az adósok(k) -hoz!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

„A Stallum Kft vezetője és tulajdonosa, Dr.Sallai Csilla, a könyvelő-könyvvizsgáló szakma hazai elismert vezetője, a Könyvvizsgáló Kamara Könyvelői Tagozatának elnök asszonya, a könyvelők ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...